COACHING I CONSULTORIA DE RH

RENDIBILITAT, EFICÈNCIA I SALUT ORGANITZATIVA

LIDERATGE · ALINEACIÓ D’EQUIPS · MOTIVACIÓ · POLÍTIQUES DE RH

4 ELEMENTS ESSENCIALS PER MILLORAR EL TEU LIDERATGE... I LA TEVA INFLUÈNCIA!!

Uneix-te ara a la nostra comunitat i descarrega't GRATIS un vídeo exclusiu per convertir-te en un/a millor líder i en una persona enormement influent

A nivell personal, en Josep t’ajuda a obrir la ment i a sortir de la zona de confort per a fer-te créixer i desenvolupar-te professionalment.
A partir d’un diàleg respectuós, serè, profund, confrontes idees i et fas preguntes que et porten a vèncer creences i estats emocionals que, tot sovint ens incomoden i ens limiten el pensament i l’acció. Definitivament, en Josep m’ha donat eines per millorar el meu rendiment, fins i tot diria que per a ser més feliç.
La seva tasca amb altres membres del nostre equip ha tingut un impacte directe en el desenvolupament d’un estil de lideratge respectuós, transparent i positiu que ha acabat calant a tota l’organització.
F. Xavier Camps - Director, Interquim (Ferrer Group)
Vaig decidir apuntar-me al curs de “Gestió Eficaç de Persones (RRHH) a la PIME” perquè tot i tenir àmplia formació i experiència en RH, volia assentar les bases i recordar d’alguna manera els passos a seguir en la creació d’un departament de RH . Quant vaig veure l’oportunitat de fer-ho, no vaig dubtar dues vegades.
El curs es va fer amè, amb força teoria però també amb molta pràctica, vídeos i exercicis de Roll Play. A més un factor important era la nostra relació amb el formador i amb els mateixos participants, on hi va haver molta comunicació i aportació d’idees. Tots érem professionals enfocats a l’àmbit de RH, molt diferents entre si, però de gran valor aconseguint veure com es viu un mateix departament de RH en àrees o sectors molt diferents (ja sigui sector tèxtil, sector mèdic-sanitari, fàbriques de producció, sector informàtic o d’automobilisme, entre d’altres).
El formador, Josep Moulines, va ser sens dubte qui va aportar aquest plus especial al curs; la seva àmplia trajectòria laboral, la seva professionalitat i seguretat en tot el que fa, la seva proximitat, paciència i bon humor, el seu compromís amb la feina i cap a nosaltres mateixos, així com la seva visió tant en departaments de producció com departaments de RH, va aportar aquest enriquiment global, regalant-nos exemples i situacions que es viuen dia a dia a les empreses i que aporten valor al nostre treball. Ell aconseguia que ens hi paréssim a pensar en què podíem millorar, què podíem canviar i com seguir creixent en el nostre dia a dia. Personalment, jo acabava cada sessió amb mil idees del que havia de fer tot just arribar a l’oficina i que he anat i segueixo aplicant poc a poc en Boboli.
Sens dubte, recomanaria fer aquest curs a qualsevol persona pertanyent a un departament de RH, amb idees i iniciatives que poder aportar i implantar a l’empresa, ja que et permet ampliar mires i saber quins passos seguir per aconseguir l’èxit que tots busquem.
Un autèntic plaer haver participat en aquest curs i compartir experiències amb Josep Moulines. Seguirem treballant junts en el futur, gairebé amb certesa.
Mireya Monterde - Responsable de Recursos Humans, Boboli
Un curs d’en Josep suposa un abans i un després, ja no només per la qualitat del ensenyament amb un temari molt ben enfocat, claredat en les explicacions i un desenvolupament amè i pràctic sinó per què després de cada classe surts amb un reforç a nivell personal important.
Si vols que les coses passin has d’intervenir. Surts amb la idea que es poden canviar coses i el més important, tu ets capaç de fer-ho.
Ester Baltà - Responsable de Recursos Humans, AIS Aplicaciones de Inteligencia Artificial, S.A
He tingut la sort de gaudir d’un procés de coaching amb el Josep. El que va començar amb unes sessions per intentar treure el més positiu de mi a la feina, es va extrapolar de manera natural a altres facetes de la vida, el que m’ha permès fer un pas endavant en la manera d’encarar situacions difícils i a viure més que mai fidel als meus valors.
El Josep és molt més que un gran professional. Inspira confiança des de l’inici i posa tot per part seva per fer del procés una experiència molt enriquidora per ambdues parts. El seu llarg trajecte professional, juntament amb la seva intuïció i manera de fer, és garantia d’èxit.
Moltes gràcies Josep
Inés Petschen - Marketing and Business Development Director, Interquim (Ferrer Group)
Just en el moment de començar la formació a mida amb en Josep sobre “gestió eficient de persones”, ens va demanar quins objectius ens marcàvem par assolir un bon grau de satisfacció. En resposta a aquella pregunta, va sorgir la necessitat bàsica de detectar quins eren els punts en que caldria incidir per tal de millorar la salut i l’organització de l’empresa.
En el transcurs de la formació, vàrem prendre consciència de quins eren els punts de millora i sobretot vàrem aprendre a buscar i trobar de forma espontània les eines necessàries per gestionar-los i millorar així el nostre funcionament intern.
Estem contents amb l’aportació que ha fet en Josep a l’Empresa en el sentit que ens ha fet veure la necessitat de certs canvis en la forma de treballar, tant a nivell personal com en equip.
Hem assolit satisfactòriament els objectius que ens havíem marcat en el moment d’iniciar la formació amb en Josep.
Damià Omella - Director Tècnic, CERTIS Obres i serveis
Mai abans havia fet coaching…. i amb en Josep va ser una molt bona i recomanable experiència.
En Josep va crear un ambient relaxat i de confiança, on vaig poder parlar dels dubtes professionals que envoltaven el meu moment professional.
Personalment, crec que és molt bo, tenir un professional (no un amic o un col·lega que mai et dirà veritats) amb el qual pots compartir les inquietuds, i que et faci pensar en elles, a través d’altres perspectives.
La sessions amb Josep, em van ajudar a prendre les meves noves decisions i enfocar els meus següents passos professionals
Enric Rodríguez - Team Leader Electronic Design, Rrc Power Solutions Inc
Durant el transcurs de la formació en “Gestió eficient de persones a la PIME” que impartia en Josep Moulines, anava veient dia a dia quins eren els meus objectius a implantar en el meu àmbit professional.
No només vaig aprendre a nivell formatiu d’en Josep, sinó que la seva formació anava més enllà.
El clima que crea és excel·lent i et fa sentir ple d’energia, positivisme ja que et dona eines molt eficaces. Recomano amb escreix les formacions d’en Josep Moulines perquè és un formador dels millors que he conegut.
Gaudeix amb la seva feina i és molt generós en voler compartir el seu know-how amb els seus alumnes. No serà la darrera formació que faci amb ell. Estic totalment convençuda.
Eva Mestres - Advocada / Cap Recursos Humans, Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Des de fa uns quants anys la companyia va decidir incorporar la figura estratègica del coach com a expert extern, per afinar totes aquelles petites tensions o puntes de desequilibri que sovint es generen en els equips de treball tècnic altament competitius del sector dels serveis.
La figura del Josep Moulines, el nostre coach i expert en RRHH, ha estat determinant per poder assolir aquest nivell d’equilibri humà enfocat a la missió de la companyia, per que en aquest escenari de vegades la companyia i les persones que formem l’equip necessitem un guia que ens ajudi a re equilibrar el ser, a reubicar l’autocontrol i la perspectiva personal envers l’empresa, els companys i l’autoconcepte.
En Josep és un professional més de l’equip, que en els moments de necessitat ens ha ajudat amb èxit a superar els reptes tant d’empresa com personals de les persones que han tingut la sort de participar en algún procés de coaching, formació o consultoria de RRHH amb ell.
Francesc Mañas - Director Gerent, Trac - Rehabilitació d'edificis
Quan vaig rebre informació del curs de “Gestió eficient de persones (RH) a la PIME”, que es duria a terme a la Cambra de Comerç de Barcelona, no vaig dubtar en poder inscriure’m.
Assistir a les classes d’en Josep em va tenir encara més motivada. L’enfoc des del cor i les emocions és clau per aconseguir el compromís de les persones.
Vàrem tocar molts temes: des de la selecció de personal, gestionar, dinamitzar i sempre parlant de persones, com ajudar-les a créixer, incloure-les, per caminar i donar bons rendiments a l’empresa. Resultat? tothom hi surt guanyant; Empresa, empresari i treballadors.
Per tant, nomes us puc dir que no dubteu, si el vostre personal esta desmotivat, teniu absències, baixes laborals, busqueu estratègies per obtenir un millor clima laboral i no acabeu de trobar les maneres i les formes, assistiu i participeu als cursos de formació d’en Josep.
Lourdes Tuneu - Responsable d’Atenció al Ciutadà i secretària de direcció , EAP Osona Sud Alt Congost
Per a RTVCardedeu és molt important transmetre la idea que la televisió local, i la de Cardedeu és la que té més història de Catalunya, és un servei públic: que tot el que fem i expliquem és indispensable per mantenir informats del que passa als ciutadans. La informació és també una eina bàsica per la formació de coneixements i personalitat de qualsevol persona.

A la secció de l’informatiu que dediquem cada mes, en Josep Moulines explica d’una manera entenedora, senzilla i molt amena, tant aspectes que tenen a veure amb la gestió de persones dins de l’àmbit organitzatiu, com consells per millorar el rendiment i el desenvolupament personal, lligat a la nostra tasca diària a la feina: la motivació, la desconnexió quan cal i, en definitiva, com aconseguir ser feliços mentre treballem. Per que hi ha una cosa que en Josep té clar i transmet, “si som feliços, obtenim més i millors resultats”.

Norma Levrero - Cap de programes, Radio Televisió de Cardedeu
Amb l’acompanyament d’en Josep a l’equip comercial a partir de la metodologia del Coaching d’Equips, hem aconseguit millorar la nostra comunicació, cohesió i consciència. Ara som un equip més eficient i amb projecció de futur.
La introducció de l’Executive Coaching com a eina de desenvolupament individual per al personal clau, ens ha permès aprofitar més el potencial de les persones, acompanyar-les a superar els reptes a curt termini per aconseguir una visió estratègica més a llarg termini.
Com a Director General del Grup EPOS, estic molt satisfet dels resultats obtinguts així com amb la implicació, dedicació i cura amb la que en Josep ha assumit i s’ha involucrat en el nostre projecte.
Antonio Vargas - Director General d'Operacions, Grup EPOS
“Gestió Eficient de Persones per a PIMEs”, un curs pràctic, engrescador, motivador. En Josep et dona les eines, per aconseguir aquesta eficiència, i les ganes de provar la seva aplicació tant en l’àmbit professional com en el personal”.
Gemma Solanes - Directora de Recursos Humans, La Mallorquina
Vaig conèixer a en Josep fa uns anys enrere arran d’un procés de selecció que ell tutelava i en el qual jo vaig participar. Durant el procés, em va transmetre ser una persona propera, molt professional i que s’interessava en conèixer-me més enllà del que era un perfil acadèmic i laboral.
No sabia com encaixar el meu perfil professional en un mercat laboral amb tants canvis continus i en els que no acabava de sentir-me jo mateix.
Això em va fer pensar en Josep. Vaig pensar que un professional del coaching, em faria veure que és el que fallava en mi, i com havia de ser, per poder afrontar amb èxit, un nou projecte professional.
Per a mi, Josep tenia el perfil idoni, ja que era un conegut però no era un amic. Però d’altra banda, sabia que era un excel·lent professional en la seva matèria, ja que havia compartit una selecció i m’havia demostrat la seva forma de treballar.
Així vaig començar unes sessions de coaching.
Josep, em va ajudar molt, millor dit, moltíssim. En primer lloc, va fer créixer la meva autoestima. El retornar-me la seguretat en la persona i en les meves decisions. L’entendre que moltes vegades, els contextos d’un entorn laboral no són els mateixos que altres i per tant no hi ha un model que funcioni bé i un altre que funcioni malament, sinó que cal buscar el de cada moment.
Em va ensenyar a canviar la meva actitud en general. El no preconcebre premisses de com és cada persona, si no a invertir temps a mostrar com sóc jo, i en acceptar com són els altres. És cert allò que es diu, que un rep allò que dóna, almenys en el meu cas funciona.
Costa molt sortir de com és un mateix, el que s’anomena la teva zona de confort i més amb una certa edat, però és un exercici que val molt la pena, quan un està convençut que ha de canviar alguna cosa perquè no li acaba de funcionar.
En el meu cas, puc dir que Josep ha estat un dels meus grans suports en el meu canvi d’actitud i de forma d’afrontar la feina, els reptes, i fins i tot la meva vida personal. I l’evolució ha estat molt positiva i sens dubte tornaré a confiar en ell, sempre que necessiti una ajuda.
Espero que la meva experiència us pugui servir d’ajuda.
José Antonio Rivera - Area Sales Manager Iberia, Industrias Ramon Soler, S.A.
Vaig realitzar el curs de “gestió eficient de persones (RH) a la PIME” per que volia adquirir coneixements per poder millorar la gestió de RH a la nostra empresa. El curs m’ajuda molt pel seu contingut, en Josep aporta molta experiència i proximitat, ha fet que el clima del curs fos molt participatiu i amè. Recomanaria el curs a tothom que vulgui tenir persones més motivades en la seva empresa.
M’agrada molt aquesta frase: “El mejor profesor no es aquel que sabe más sinó aquel que hace que el alumno aprenda más”, Josep, tu tens molts coneixements de RH i has fet que nosaltres aprenguem molt.! Ets el meu referent a seguir!!!
Mònica Sànchez - Responsable d'Administració i Recursos Humans, Apen
El Josep és una d’aquelles persones que deixa petjada. És capaç de veure el teu potencial quan tu no ho fas i té la creença infinita que cadascú de nosaltres pot ser especial i únic quant gaudeix del que fa.
Les seves sessions són inspiradores i motivadores i treuen el millor d’un mateix; el Josep porta el coaching a la sang, és entusiasta i encomanadís.
El recomano per a qui necessiti un punt d’inflexió en la seva vida o en la seva carrera professional. De vegades, redreçar una carrera, prendre decisions importants o definir un camí i uns objectius no és fàcil.
I aquesta és la seva màgia, fer fàcil el que de vegades, pot semblar molt difícil.
Marta Comas - Digital Marketing & Communications Consultant, ITS International Taste Solutions
Vaig començar a fer una sessió de coaching amb en Josep sense saber exactament que era ni que n’esperava. Només sabia que necessitava fer un canvi a la meva vida professional. El que jo no sabia és que el que realment necessitava era un canvi a la meva vida en general.
De seguida en Josep va aconseguir que connectes amb el meu “jo” més profund i tingues la suficient força i autoestima per creure en mi mateixa i adonar-me de la meva capacitat per aconseguir allò que em motivava i em feia feliç.

Em va encantar el seu mètode, discret i respectuós amb la meva personalitat. Va fer que em sentis molt còmode a les sessions i que marxes sempre amb les piles carregades i amb la certesa que podia menjar-me el món.
I en certa manera me’l vaig menjar perquè la meva vida ha fet un gir de 360 graus i he conegut la felicitat.
Moltes gracies per tot, Josep.

Montse Herrero - Ecommerce Manager & SEO specialist, CDmon
Uns mesos abans de fer el curs de “Gestió eficient de persones (RH) a la PIME”, m’havien assignat una nova responsabilitat laboral, la gestió d’un equip de treball en l’Àrea d’Atenció al client en l’organització d’esdeveniments esportius, i entre d’altres dificultats, em trobava amb persones dins l’equip molt diferents a mi i a les quals no sabia arribar per aconseguir transmetre els objectius del grup i treure’n el seu màxim rendiment a nivell individual a través de la implicació.

Aquest curs realment puc afirmar que em va donar eines i solucions, també a través de les experiències compartides amb la resta de companys del curs, per poder abordar aquest problema i fer funcionar l’equip, de manera que els objectius comuns passessin per davant dels individuals i millorant els aspectes relacionals del grup.

Si m’hagués de quedar amb un concepte d’entre tots els apresos, seria amb la necessitat de crear empaties també amb les persones que no són com nosaltres, i per a aconseguir això és bàsic posar-se a la pell de l’altre i ser capaç d’entendre com es comunica per poder-hi arribar per fer que actuï d’una determinada manera en benefici del grup, i una manera de fer reaccionar a les persones és mostrant-los com les seves reaccions ens fan sentir.

Recomanaria molt i molt aquest curs, tant a nivell professional com personal, bàsicament per la persona que el dirigia, Josep Moulines, que va saber incloure magistralment dins el temari aspectes relacionats amb el coaching i el desenvolupament personal i la gestió de les emocions molt interessants.

Noelia Blanes - Responsable de protocol i Relacions Institucionals, ACB
En el més profund de la crisi patida per la nostra empresa del 2009 al 2012, el consell d’administració de l’empresa va decidir intervenir de forma directa en la Direcció General, recorrent a totes les nostres capacitats per mirar de tirar endavant. Això incloïa una revaloració del nostre capital humà.

En Josep ha estat una part fonamental d’aquest procés per saber a on érem i cap a on podíem anar. Avui, podem dir que gràcies a les decisions preses amb el l’assessorament d’en Josep en temes de gestió de persones i recursos humans, les seves intervencions i la seva capacitat per entendre el que passa en cada moment, hem pogut desenvolupar el nostre potencial i superar el tràngol amb èxit.

Pere Boada i Pere Escayol - Presdent i Secretari del Consell, Germans Boada, S.A.
Als meus cinquanta anys, i malgrat ser advocat, he hagut d’assumir responsabilitats en l’àrea de RRHH d’una entitat amb més de vuit-cents treballadors. Vaig considerar que era necessari tenir una visió global del que representava la gestió de les persones i em va ser atractiu realitzar el curs de “Gestió eficient de persones (RH) a la PIME”. La veritat es que les meves expectatives han estat cobertes amb escreix doncs considero que no només tinc una visió genèrica del tema, sinó que amés, he assolit coneixements novedosos i pràctics que em permeten orientar i planificar de manera eficient el talent a la meva institució.
D’alguna manera m’he “reinventat”, gracies a les explicacions clares i planeres del Josep Moulines. Ha estat un conductor entranyable que ha comunicat amb tots i ens ha traslladat el millor d’ell. Això s’encomana i l’ambient del curs ha estat immillorable.
Rafael Montes - Responsable de Recursos Humans i Relacions Laborals, Fluent Solucions
L’empresa va organitzar un curs de gestió eficaç de persones a mida per als directius, impartit per en Josep Moulines. Aquesta formació ha marcat un abans i un després tant a nivell individual com d’empresa. Aquest curs ha estat clau per iniciar amb la professionalitat d’en Josep un seguit d’actuacions, pautes i estratègies per millorar les relacions laborals, per fer més forta la cultura organitzativa i promoure el bon clima laboral, que de ben segur ens ajudaran a tenir una empresa organitzativament més saludable.
Rosa Aregall - Responsable d'Administració i Finances, CERTIS Obres i serveis
L’equip directiu de l’Institut Giola volíem alinear les persones del centre als objectius i valors definits en el nostre pla estratègic. Vàrem demanar a en Josep Moulines que facilités la creació de bases d’actuació i acords per actuar així com ensenyar estratègies a utilitzar en reunions internes entre els diferents equips de treball.
La metodologia escollida va ser la del coaching d’equips. A les sessions hi varen participar els caps de departament, coordinadors i l’equip directiu.
Va ser molt interessant i enriquidor individualment i com a equip de lideratge del centre. L’equip va evolucionar i millorar el seu treball en el centre així com la conscienciació d’equip i de la necessitat de treballar com a tal.
La valoració de l’experiència va ser positiva, tot i que durant el desenvolupament de les sessions van haver dificultats en relació amb l’actitud o la predisposició amb què una part del professorat assistent encarava les dinàmiques que es plantejaven.
L’eix del treball girava al voltant de la cohesió de grup, però abans es partia d’una mirada personal per després veure com incidia en l’equip. Totes les actituds eren profitoses perquè mostraven en quin punt es trobava la cohesió dins el grup i això també ens va ajudar a conèixer-nos més i a ser més conscients de les necessitats i dificultats del nostre sistema de relació.
Va servir per reflexionar sobre com prenem decisions i recordar que tothom té part de raó però mai la raó absoluta.
Sílvia Genís - Directora, Institut Giola
Haver compartit amb en Josep la seva visió en la gestió de les persones m’ha obert els ulls. I m’ha obert els ulls no estrictament pel contingut del curs, que també, sinó que m’ha obert els ulls per que la seva manera d’expressar les coses i la seva vocació en la feina que fa, va despertar en mi més atenció que qualsevol altre formació que hagués pogut rebre .

Resumint-ho en una sentència: vaig aprofitar-me de les seves “competències” per veure ben clar com tenim que gestionar-nos a partir d’ara les persones que conformem la nostra empresa.

Toni Atencia - Cap de projectes, V13 Consultoria
Davant del repte d’assolir l’objectiu de portar la nova línea estratègica de Direcció de Producció marcada a l’empresa, em vaig plantejar la necessitat de fer un programa d’executive Coaching.

Fins aquell moment, el Coaching era un tema molt desconegut per mi, dubtava si seria productiu o no. Des de les primeres sessions amb el Josep, vaig veure que hi havien certs camins per descobrir que fins aquell moment no m’havia plantejat.

Des del principi el Josep va treure el potencial que tenia a dins i que jo no havia sabut aprofitar amb tota la magnitud. Vaig descobrir que fent petits canvis en la meva actitud i forma, podria assolir i superar els objectius que m’havia marcat.

Vaig sortir molt més reforçat i segur de mi mateix, amb més confiança i amb moltes ganes d’afrontar els reptes que m’havia marcat, sense pors i amb convenciment.

El Josep en va ajudar a entendre que cal mirar-se a dins per entendre fins a on pots arribar. La seva forma de comunicar i el seu acompanyament em va ajudar a desenvolupar-me i a evolucionar.

Ara estic duent la Direcció de Producció de l’empresa amb un canvi estratègic substancial que està donant resultats i els fruits esperats.

N’estic molt content d’haver fet el programa de Coaching i ho recomano 100%.

Toni Vizcaino - Director de Producció, Trac - Rehabilitació d'edificis
Amb en Josep he pogut conèixer millor les meves fortaleses i les meves qualitats tant professionals com personals, també he pogut entendre millor els meus mecanismes mentals i com millorar certs pensaments que em impedien estar més a gust en el meu treball.
Sempre positiu i amb un tracte molt humà. Josep és un professional molt proper i empàtic amb el qual pots confiar des del minut u, i que sents que vol donar el millor d’ell i treure el millor de tu, en definitiva un bon professional al qual estic molt agraïda.
Silvia Sanz - Arquitecta Tècnica - Departament Comercial, Trac - Rehabilitació d'edificis
He realitzat recentment un procés de coaching amb en Josep, evolucionant molt positivament personalment i professionalment fent un pas endavant en tot allò que són els meus objectius.
En Josep et fa sentir còmode des del primer moment, et fa obrir i descobrir plegats quins són els teus objectius i com hi pots d’arribar. Moltes gràcies Josep!
Marc Ordeix – HR Manager , Rubí