Quantes vegades parlem d’equip i en realitat som un conjunt de persones que treballen juntes (mateix departament o àrea), des de l’individualisme i la manca de visió conjunta?

Per mi la resposta és clara, MOLTES vegades és així!!

Una Empresa, Organització, Àrea, Departament…té molt difícil arribar a assolir el seu màxim potencial (rendibilitat, eficiència) sense que hi hagi un veritable treball en equip, que vagi més enllà dels objectius individuals.

Avui us vull parlar de 3 aspectes clau per aconseguir que un grup de persones arribin a ser un veritable equip. Són els següents:

  1. HETEROGENEITAT
  2. INTERDEPENDENCIA
  3. OBJECTIU COMÚ

Un equip ha d’estar format per un grup de persones HETEROGENI en competències i habilitats, que treballi amb INTERDEPENDÈNCIA més enllà de la individualitat, i que per sobre dels objectius individuals hi hagi un OBJECTIU COMÚ.

Per fer-ho he aprofitat la meva intervenció a mode d’entrevista en una de les meves col·laboracions a la RTV de Cardedeu.

Espero que et sigui d’utilitat! Aquí tens el vídeo:

Ah! I si després de mirar-lo et queda algun dubte i vols deixar una pregunta o comentari, o pots fer en l’apartat de comentaris a peu d’aquest post.

També pots aprofundir una mica més AQUÍ per saber més sobre quins recursos et podrien ajudar a fomentar el treball en equip i la cohesió de les persones.

Voldria acabar compartint amb tu una frase de la Psicologia de la Gestalt de diu així:shutterstock_166529648 reduida

“El TOT no és igual a la suma de les parts”

Consideres que en el teu equip sou un tot? o una suma de parts?

Una forta abraçada i moltes gràcies per ser aquí. Cuida’t!

Josep Moulines

Psicòleg d’Organitzacions · PCC – Professional Certified Coach · ORSC – Organitzational Relationship Systems Coach

Enllaços d’interès relacionats amb aquest post:

ALINEACIÓ D’EQUIPS – COACHING D’EQUIPS – COACHING DE PARELLA PROFESSIONAL