L’ENTREVISTA DE FEEDBACK D’ACOMPLIMENT, UNA OPORTUNITAT DE LIDERATGE

Home/Actitud, Lideratge, RH/L’ENTREVISTA DE FEEDBACK D’ACOMPLIMENT, UNA OPORTUNITAT DE LIDERATGE

L’ENTREVISTA DE FEEDBACK D’ACOMPLIMENT, UNA OPORTUNITAT DE LIDERATGE

Les persones com a a avantatge competitiu

Et reuneixes amb els teus col·laboradors/res per parlar del seu acompliment? Et fa mandra? Les persones s’ho agafen com quelcom negatiu?

Facis o no facis entrevistes de feedback de l’acompliment dels teus col·laboradors (persones que tens a càrrec), hi ha una cosa amb la que estaràs d’acord amb mi.

Les persones necessitem saber què fem bé (Punts Forts) i què no fem tant bé (Àrees de Millora) a la feina

Ara bé, moltes vegades aquestes reunions no es plantegen de forma adequada i acaben tenint connotacions negatives. Això no ens ho hauríem de permetre.

“És millor NO fer entrevistes de feedback d’acompliment, abans que fer-les malament”

Tot seguit compateixo amb tu algunes RECOMANACIONS:

 • Tria un espai formal per a realitzar l’entrevista. No podem fer aquestes entrevistes de qualsevol forma ni en qualsevol lloc. L’espai ha de garantir la seguretat, la confiança i la confidencialitat.
 • Prepara-la molt bé. T’hi jugues molt. És una oportunitat d’influir, de construir i de convèncer. Pensa que el lideratge no es compra ni el decideixes tu, te’l donen els altres a través de la teva capacitat d’influència.

“El lideratge no tracta de vèncer, sinó de convèncer”

 • Sigues el màxim d’objectiu possible. La subjectivitat farà fracassar l’entrevista i empitjorarà la teva relació amb la persona entrevistada. Sempre que puguis recolza el teu discurs amb dades, xifres, exemples i accions concretes.
 • Procura que no hi hagi interrupcions. Cal garantir l’escolta activa. És un moment molt important per a nosaltres, però sobretot per als nostres col·laboradors/es.
 • El COM és més important que el QUÈ. Les teves formes a l’hora de dir i transmetre són clau d’èxit. Mantén la neutralitat, el respecte i l’educació.
 • Sigues professional. Tracta a la persona com a adulta. No basis mai els teus criteris en aspectes que no estiguin vinculats amb la feina i l’entorn professional.
 • Forma a les persones per garantir la homogeneïtat i l’èxit. Procura que la resta de directius, comandaments intermitjos, responsables d’àrea… de la teva empresa/Organització, afrontin les entrevistes seguint la mateix estructura i propòsits. Dóna’ls eines per afrontar-ho amb garanties d’èxit.

Si t’interessa aquest tema i vols aprofundir-hi, et recomano que valoris la possibilitat de formar a les persones en aquest tipus d’entrevista, a través d’aquest WORKSHOP.

“Realitzar una bona entrevista de feedback, millora la teva influència i capacitat de lideratge”

Una forta abraçada i moltes gràcies per ser aquí. Cuida’t!

Josep Moulines

Psicòleg d’Organitzacions, Consultor de RH, Formador i Coach

Enllaços d’interès relacionats amb aquest post:

LIDERATGE · COACHING · WORKSHOP ENTREVISTA DE FEEDBACK

Per | 2017-05-30T11:47:16+00:00 October 11th, 2016|Actitud, Lideratge, RH|2 comentaris

2 Comentaris

 1. Laura 11/10/2016 at 10:39 am - Reply

  Aquest web és una joia! Treballadíssima i molt útil. I no és gens habitual que algú comparteixi tant generosament el seu coneixement. Moltes gràcies, Josep!

  • Josep Moulines 11/10/2016 at 1:02 pm - Reply

   Treballo per persones com tu, que valoren el que comparteixo i ho tròben útil. Això dóna sentit al que faig i m’anima a seguir-ho fent. El teu comentari és molt generós i la veritable joia sou vosaltres. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada