COACHING I CONSULTORIA DE RH

RENDIBILITAT, EFICÈNCIA I SALUT ORGANITZATIVA

LIDERATGE · ALINEACIÓ D’EQUIPS · MOTIVACIÓ · POLÍTIQUES DE RH

4 ELEMENTS ESSENCIALS PER MILLORAR EL TEU LIDERATGE... I LA TEVA INFLUÈNCIA!!

Uneix-te ara a la nostra comunitat i descarrega't GRATIS un vídeo exclusiu per convertir-te en un/a millor líder i en una persona enormement influent

CURS DE GESTIÓ DE PERSONES (RH) PER A PIMEs

PROPERES EDICIONS DEL PROGRAMA

A través de la Cambra de Comerç de Barcelona – Maig/Juny 2017 – 7 mòduls 35h – 820€

Edició en OBERT a Barcelona – Juliol 2017 – 6 mòduls 28h – 675€ – PLACES LIMITADES – Lloc

 • Divendres 7 de juliol 2017 – 15:30 a 20:30 (5h)
 • Dissabte 8 de juliol 2017 – 9:00 a 14:00 (5h)
 • Divendres 14 de juliol 2017 – 15:30 a 19:30 (5h)
 • Dissabte 15 de juliol 2017 – 9:00 a 14:00 (5h)
 • Divendres 21 de juliol 2017 – 15:30 a 20:30 (4h)
 • Dissabte 22 de juliol 2017 – 9:00 a 14:00 (5h)

Inscripcions>>

DEMANA MÉS INFORMACIÓ SENSE CAP COMPROMÍS

Nom (obligatori)
Email (obligatori)
Comentari
 

SEGUEIX-ME A:

ÚLTIMS POSTS

Introducció

L’àrea de Recursos Humans a l’empresa dins de les denominades Pime, sol ser una àrea jove o inexistent en moltes ocasions. Això porta al fet que les Pimes tinguin una gran necessitat d’una major formalització i estructura en tot el relacionat amb la gestió de persones. Cada vegada més, la gestió del talent i els intangibles com la confiança, la motivació, el compromís… són claus per aconseguir resultats que ens portin a ser més rendibles, eficients i competitius en l’entorn actual.

Només aquelles Pimes que sàpiguen gestionar al seu personal i als seus equips per portar-los al seu màxim potencial, i a posar a disposició de l’ecosistema organitzatiu tot el seu talent, seran empreses que podran diferenciar-se i ser altament eficients i competitives.

Per a això, cal desenvolupar líders i dirigents que puguin enfrontar-se a aquests reptes des d’una correcta visió sobre les persones, la seva gestió i desenvolupament, alhora que saben aplicar elements facilitadors perquè aquestes persones i equips ofereixin la seva millor versió i desenvolupin tot el seu potencial.

Dominar les eines tangibles i els elements intangibles és clau per a la PIME del present i futur.

Objectius

El Programa de GESTIÓ EFICIENT DE PERSONES (RH) PER A PIMEs proporciona als directius i dirigents participants la formació necessària, teòrica i pràctica, perquè puguin:

 • Desenvolupar i actualitzar el seu coneixement sobre els mètodes i conceptes aplicables en Recursos Humans.
 • Sensibilitzar-se amb una visió on les persones són vistes i tractades com un avantatge competitiu.
 • Millorar l’impacte de les polítiques de gestió del talent i de inversió en elements facilitadors d’una cultura organitzacional rendible i responsable.
 • Desenvolupar un criteri i visió generalista de l’Àrea de Recursos Humans i les polítiques clau a aplicar en un entorn PIME.
 • Compartir i debatre les tendències a partir del contacte amb altres directius i dirigents d’altres sectors o indústries que estiguin davant reptes similars als seus.

Participants

Els participants al programa són professionals i empresaris amb experiència, que poden estar ocupant càrrecs de responsabilitat en l’àrea gerencial, Recursos Humans, Administració i Finances. El curs va dirigit també a directius que, des de qualsevol altra àrea funcional, estiguin interessats a conèixer les polítiques més adequades de gestió i relació amb els seus equips i col·laboradors.

Currículum

 1. Estructura organitzativa i planificació de Recursos Humans
 • La realitat empresarial de la PIME i el seu entorn. Identificació i comprensió dels factors que ens obliguen al canvi.
 • Recursos Humans com una àrea estratègica
 • La cultura organitzativa i el seu paper en l’estratègia.
 • La planificació de recursos humans.
 1. Escollint a les persones més adequades
 • El reclutament i la selecció de personal per a no experts.
 • Elements clau de l’encaix persona – organització.
 • Entrevistes de selecció. Tipus, claus, errors i solucions.
 1. Contracte psicològic i integració a l’empresa
 • L’acollida i la integració de nou personal.
 • Detecció i gestió de talent.
 • La gestió per competències.
 • Introducció a un sistema de gestió d’acompliment.
 1. Formació i desenvolupament de persones
 • Anàlisi i descripció de llocs de treball.
 • Detecció de necessitats formatives. El pla de formació.
 • Els plans de carrera, de successió i de polivalències.
 • La desvinculació, un moment clau.
 1. Comunicació i màrqueting de Recursos Humans
 • Mites de la comunicació. Quan i per què comunicar.
 • Els estils de comunicació.
 • L’escolta activa.
 1. La motivació en l’entorn professional
 • Motivació i necessitats.
 • Les claus més importants per motivar a partir de l’ecosistema laboral i de les relacions.
 • Test de motivació del meu sistema organitzatiu. Anàlisi de resultats i pla d’acció.
 1. L’estratègia a través del lideratge i el treball en equip
 • Les claus per a un lideratge inspirador, transformador i responsable.
 • Relacions potents per generar equips o sistemes relacionals que multipliquen.
 • Dinàmica sistèmica. El facilitador pregunta, l’equip respon.

Metodologia

El format del programa combina presentacions teòriques, útils per elaborar un marc conceptual general sobre cada tema específic, i material exemple de processos o procediments a utilitzar en cadascuna de les polítiques presentades.

Els continguts s’alimenten de la realitat del dia a dia empresarial i van dirigits a l’orientació a resultats.

En les sessions de treball es posarà especial èmfasi en la immediata aplicació pràctica dels coneixements impartits, afavorint, a més, el constati contrast de l’experiència entre professor i participants.

A més del material a utilitzar en les sessions de treball, combinarem amb diferents metodologies:

 • Rol-playing amb casos pràctics
 • Vídeos exemple
 • Desenvolupament de casos pràctics
 • Dinàmiques grupals

Format

Aquest programa és en format conferènciaformació o workshop.

Durada

La durada d’aquesta formació pot anar d’entre 28h – 40h depenent del nombre de participants i de les necessitats de l’organització o empresa. Els mòduls es poden modificar, combinar o reduïr segons les necessitats.

TESTIMONIS

Un curs d’en Josep suposa un abans i un després, ja no només per la qualitat del ensenyament amb un temari molt ben enfocat, claredat en les explicacions i un desenvolupament amè i pràctic sinó per què després de cada classe surts amb un reforç a nivell personal important.

Si vols que les coses passin has d’intervenir. Surts amb la idea que es poden canviar coses i el més important, tu ets capaç de fer-ho.

ESTER BALTÀ - Responsable de Recursos Humans, AIS Aplicaciones de Inteligencia Artificial, S.A
Just en el moment de començar la formació a mida amb en Josep sobre “gestió eficient de persones”, ens va demanar quins objectius ens marcàvem par assolir un bon grau de satisfacció. En resposta a aquella pregunta, va sorgir la necessitat bàsica de detectar quins eren els punts en que caldria incidir per tal de millorar la salut i l’organització de l’empresa.

En el transcurs de la formació, vàrem prendre consciència de quins eren els punts de millora i sobretot vàrem aprendre a buscar i trobar de forma espontània les eines necessàries per gestionar-los i millorar així el nostre funcionament intern.

Estem contents amb l’aportació que ha fet en Josep a l’Empresa en el sentit que ens ha fet veure la necessitat de certs canvis en la forma de treballar, tant a nivell personal com en equip.
Hem assolit satisfactòriament els objectius que ens havíem marcat en el moment d’iniciar la formació amb en Josep.

DAMIÀ OMELLA - Director Tècnic, CERTIS Obres i serveis
Uns mesos abans de fer el curs de “Gestió eficient de persones (RH) a la PIME”, m’havien assignat una nova responsabilitat laboral, la gestió d’un equip de treball en l’Àrea d’Atenció al client en l’organització d’esdeveniments esportius, i entre d’altres dificultats, em trobava amb persones dins l’equip molt diferents a mi i a les quals no sabia arribar per aconseguir transmetre els objectius del grup i treure’n el seu màxim rendiment a nivell individual a través de la implicació.

Aquest curs realment puc afirmar que em va donar eines i solucions, també a través de les experiències compartides amb la resta de companys del curs, per poder abordar aquest problema i fer funcionar l’equip, de manera que els objectius comuns passessin per davant dels individuals i millorant els aspectes relacionals del grup.

Si m’hagués de quedar amb un concepte d’entre tots els apresos, seria amb la necessitat de crear empaties també amb les persones que no són com nosaltres, i per a aconseguir això és bàsic posar-se a la pell de l’altre i ser capaç d’entendre com es comunica per poder-hi arribar per fer que actuï d’una determinada manera en benefici del grup, i una manera de fer reaccionar a les persones és mostrant-los com les seves reaccions ens fan sentir.

Recomanaria molt i molt aquest curs, tant a nivell professional com personal, bàsicament per la persona que el dirigia, Josep Moulines, que va saber incloure magistralment dins el temari aspectes relacionats amb el coaching i el desenvolupament personal i la gestió de les emocions molt interessants.

NOELIA - Responsable de protocol i Relacions Institucionals, ACB
Als meus cinquanta anys, i malgrat ser advocat, he hagut d’assumir responsabilitats en l’àrea de RRHH d’una entitat amb més de vuit-cents treballadors. Vaig considerar que era necessari tenir una visió global del que representava la gestió de les persones i em va ser atractiu realitzar el curs de “Gestió eficient de persones (RH) a la PIME”. La veritat es que les meves expectatives han estat cobertes amb escreix doncs considero que no només tinc una visió genèrica del tema, sinó que amés, he assolit coneixements novedosos i pràctics que em permeten orientar i planificar de manera eficient el talent a la meva institució.

D’alguna manera m’he “reinventat”, gracies a les explicacions clares i planeres del Josep Moulines. Ha estat un conductor entranyable que ha comunicat amb tots i ens ha traslladat el millor d’ell. Això s’encomana i l’ambient del curs ha estat immillorable.

RAFAEL MONTES - Responsable de Recursos Humans i Relacions Laborals, Fluent Solucions
Vaig decidir apuntar-me al curs de “Gestió Eficaç de Persones (RRHH) a la PIME” perquè tot i tenir àmplia formació i experiència en RH, volia assentar les bases i recordar d’alguna manera els passos a seguir en la creació d’un departament de RH . Quant vaig veure l’oportunitat de fer-ho, no vaig dubtar dues vegades.

El curs es va fer amè, amb força teoria però també amb molta pràctica, vídeos i exercicis de Roll Play. A més un factor important era la nostra relació amb el formador i amb els mateixos participants, on hi va haver molta comunicació i aportació d’idees. Tots érem professionals enfocats a l’àmbit de RH, molt diferents entre si, però de gran valor aconseguint veure com es viu un mateix departament de RH en àrees o sectors molt diferents (ja sigui sector tèxtil, sector mèdic-sanitari, fàbriques de producció, sector informàtic o d’automobilisme, entre d’altres).
El formador, Josep Moulines, va ser sens dubte qui va aportar aquest plus especial al curs; la seva àmplia trajectòria laboral, la seva professionalitat i seguretat en tot el que fa, la seva proximitat, paciència i bon humor, el seu compromís amb la feina i cap a nosaltres mateixos, així com la seva visió tant en departaments de producció com departaments de RH, va aportar aquest enriquiment global, regalant-nos exemples i situacions que es viuen dia a dia a les empreses i que aporten valor al nostre treball. Ell aconseguia que ens hi paréssim a pensar en què podíem millorar, què podíem canviar i com seguir creixent en el nostre dia a dia. Personalment, jo acabava cada sessió amb mil idees del que havia de fer tot just arribar a l’oficina i que he anat i segueixo aplicant poc a poc en Boboli.

Sens dubte, recomanaria fer aquest curs a qualsevol persona pertanyent a un departament de RH, amb idees i iniciatives que poder aportar i implantar a l’empresa, ja que et permet ampliar mires i saber quins passos seguir per aconseguir l’èxit que tots busquem.

Un autèntic plaer haver participat en aquest curs i compartir experiències amb Josep Moulines. Seguirem treballant junts en el futur, gairebé amb certesa.

MIREYA MONTERDE - Responsable de Recursos Humans, Boboli
Haver compartit amb en Josep la seva visió en la gestió de les persones m’ha obert els ulls. I m’ha obert els ulls no estrictament pel contingut del curs, que també, sinó que m’ha obert els ulls per que la seva manera d’expressar les coses i la seva vocació en la feina que fa, va despertar en mi més atenció que qualsevol altre formació que hagués pogut rebre .
TONI ATENCIA - Cap de projectes, V13 Consultoria
“Gestió Eficient de Persones per a PIMEs”, un curs pràctic, engrescador, motivador. En Josep et dona les eines, per aconseguir aquesta eficiència, i les ganes de provar la seva aplicació tant en l’àmbit professional com en el personal”.
GEMMA SOLANES - Directora de Recursos Humans, La Mallorquina