Quantes vegades t’has sentit aclaparat/da o descontent/a la feina?

Fa uns anys Chade-Meng Chen, un dels primers enginyers contractats per Google, veient  que molts dels seus companys/es es sentien així, va decidir fer alguna cosa per contribuir a generar més felicitat en el seu entorn laboral.

Per a fer-ho, va decidir compartir el que per a ell és el secret de la felicitat, en aquests 3 senzills passos:

  1. Calma la teva ment

Meng proposa trobar formes senzilles de prendre pauses durant el dia i de ser conscients de la nostra respiració.

Troba moments per respirar de forma conscient. Encara que sigui durant  1 minut cada vegada. Avui en dia hi ha aplicacions de mòbil (App) o rellotge (Apple watch) que et recorden fer respiracions conscients cada cert temps.IMG_7437

Quan et concentres en la teva respiració i la fas conscient, la ment es calma i s’apaivaga. Això afavoreix la reducció de l’estrès i la concentració, entre altres coses.

Diu la llegenda que quan el ser humà neix, se li dóna un nombre concret de respiracions. Si fem que la nostra respiració sigui llarga i profunda, fem que també que la nostra vida sigui igualment llarga i profunda. Si pel contrari, la respiració és curta i superficial, de la mateixa manera la nostra vida serà curta i superficial.

  1. Registra els moments de felicitat

Meng diu que al reconèixer conscientment  tot allò que ens passa de bo, augmentem les probabilitats de fer un balanç positiu i poder concloure que hem tingut un dia feliç.

I és que les persones tenim tendència a centrar-nos en tot allò que no ens funciona, en tot allò que no ens ha anat com voldríem.

Canvia el focus! Centra’t en allò que t’ha funcionat, en allò que t’ha agradat, en aquell moment que has gaudit…

Un estudi fet el 2006, va trobar que les persones que anotaven les seves experiències positives en un diari, manifestaven majors sentiments de satisfacció amb la vida. De fet, aquesta és una pràctica habitual que recomano moltes vegades als meus clients durant els processos de Coaching.

  1. Desitja la felicitat dels altres

Aquesta m’encanta! Quantes persones tens al teu entorn que no volen el millor per a tu? I tu per als altres, vols el millor?

Meng diu que els pensaments altruistes ens beneficien perquè donar ens proporciona una gran alegria, fins i tot més que no pas rebre.

Les coses anirien d’una altra manera si desitgéssim de tot cor que als altres les coses els anessin bé. Hauríem de deixar de competir amb els altres i cercar la millora contínua personal. Si has de competir, fes-ho amb tu mateix/a!

T’imagines un món on tothom desitgés el millor per a tu? Un món que s’alegrés de les teves millores i avenços personals? I que ho fes de forma neta i autèntica? Com qualsevol canvi, primer comença per tu. A partir del teu canvi, exerciràs la influència.

Interessa’t de veritat per als altres, desitja’ls el millor, ajuda’ls en la mesura que puguis a assolir els seus objectius. Fes-ho de forma sincera. Com deia algú:

                No hi ha un camí cap a la felicitat, la felicitat és el camí.

Si vols, pots mirar aquest vídeo on parlo d’aquests 3 aspectes:

Una forta abraçada i moltes gràcies per ser aquí. Cuida’t!

Josep Moulines

Psicòleg del Treball i les Organitzacions · PCC – Professional Certified Coach · Consultor de RH